Baleset

Lavinában életét vesztette egy turista a Lengyel-Tátrában

A mentőket vasárnapra virradóan a férfi hozzátartozói riasztották, miután éjszaka sem tért haza a magányos túráról.

2024.04.22 15:48MTI

Holtan találtak a lengyel hegyimentők egy 34 éves, a Kis-lengyelországi vajdaságból származó férfit, akire lavina zúdult a tátrai Swinica-katlan térségében - közöte vasárnap a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió.

A közepes nagyságú lavina a lengyel tátrai hegyimentő-szolgálat (TOPR) szerint szombat délután omlott le. A mentőket vasárnapra virradóan a férfi hozzátartozói riasztották, miután éjszaka sem tért haza a magányos túráról.

A turista magánál viselte a lavinaveszély esetén használatos rádiós jeladót, amelynek köszönhetően a TOPR gyorsan megtalálta a hómezőben. A férfi azonban akkor már nem élt.

A lengyelországi Tátrában több napja havazik, az 1700 méter fölötti magasságban jelenleg kettes lavinariadó van érvényben az ötfokú nemzetközi skálán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.